Gaat Apple een inhaalslag maken met argumented reality?

Kunnen we binnenkort een argumented-reality-interface hebben op Apple devices? Met de overname van het Duitse bedrijf Metaio, wiens technologie ook gebruikt is door het warenhuis Macy’s, BMW en Ikea, lijke Apple zich toch weer bezig te gaan houden met Argument Reality.

Eigenlijk als je het goed bekijkt, is deze zet helemaal niet vreemd. We zien aan de ene kant Google dat werkt aan een vernieuwde versie van Glass, en aan de andere kant Microsoft met het Hololens concept. Helaas laat Apple nog niets los over de plannen met deze techniek.Misschien zien we dit straks wel terug in de vorm van een user interface, een permanente manier van het tonen van informatie. Aan de andere kant kan het ook prima worden gebruikt voor apps als Apple Maps. Wat wel wel weten, is dat Apple dol is op innovatie en vernieuwing.

De technologie die Metaio gebruikt werkt erg goed. Dit bewees het bedrijf niet al te lang geleden nog met de toepassing voor Ikea. Met de speciale argumented-reality-app was het mogelijk om bijvoorbeeld een nieuwe stoel in je eigen woonkamer te zien. Een handige manier om vooraf even te kijken hoe het product in je eigen interieur staat.Met een aankomende introductie van iOS 9 is de kans aanwezig dat Apple laat zien op welke manier zij de techniek zullen gaan toepassen.

2018-03-05T08:36:53+00:00
Translate »